Skiften | Ett nytt EU tar form?
2456
post-template-default,single,single-post,postid-2456,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Ett nytt EU tar form?

Ett nytt EU tar form?

Kreditkrisen har skakat om Europeiska Unionen. Kommer den europeiska modellen att överleva? Ser vi ett stort skifte i hur EU kommer att fungera? Blir det mer centralstyrt i från Bryssel eller kommer några starka medlemsstater att ta över?

Vilka skiften kan anas för Europas framtid, kommer världsdelen att kunna behålla sin ekonomiska och politiska styrka? Är euron fortfarande en världsvaluta eller sjunker den undan? Kan EU blir en öppnare institution?

Vilka effekter kan förändringar av Europeiska Unionen tänkas få?

Intressant

1Comment
  • ct
    Posted at 23:19h, 17 June Reply

    Professor Nouriel Roubini (Stern NY) tror att sovereign debt, likt det vi har sett på Island, i Grekland och även under uppsegling i de så kallade PIIGS länderna, kommer att störta euro samarbetet och på sikt även EU som konstruktion. Han är positiv och har haft mycket rätt historiskt. Kanske det blir ett EU för rika länder och ett B-EU för fattigare medlemsländer, Tyskland kommer att tröttna på att lösa ut misskötta ekonomier vilket som.

Post A Comment

It seams that you haven't connected with your Twitter account

Digital creativity unleashed

Twitter feed