Plugga vart du vill

Det finns få saker i livet som är så givande som att lära sig nya saker. Och det finns få platser så perfekta för lärande som världen själv. Det är därför fler och fler människor väljer distansundervisning – eftersom det låter dem lära sig nya färdigheter medan de är på språng, se nya platser och få fantastiska upplevelser. I den här artikeln kommer vi att prata om varför distansutbildning är ett bra alternativ för äventyrare och hur du kan komma igång med din egen resa till livslångt lärande.

Dina alternativ

När du är redo att ta steget till distansutbildning finns det flera alternativ att välja mellan. Beroende på dina intressen kan du välja att ta en onlineexamen inom ett specifikt ämnesområde eller studera för att få en professionell certifiering. Du kan också använda gratisresurser som MOOCs (Massive Open Online Courses) och poddsändningar för att utöka din kunskapsbas.

Det finns många fördelar

Fördelarna med distansutbildning stannar inte bara vid att få ny kunskap – de går långt utöver det. Med distansutbildning kommer möjligheten att få otroliga reseupplevelser: besöka nya platser, träffa intressanta människor och bygga ett globalt nätverk. Du kommer också att få möjlighet att skaffa dig värdefull kompetens som kommer att vara användbar i vilket jobb eller företag du vill starta.

Är du redo att börja?

Om du är redo att börja ditt distansundervisningsäventyr, är det här vad du behöver göra: Bestäm först vilken professionell certifiering eller kurs som passar dina intressen och behov bäst. Sedan behöver du göra en studieplan så att du kan hantera din tid effektivt – på så sätt kan du balansera både personliga engagemang och pedagogiska aktiviteter. Du kan till exempel läsa till ekonomiassistent när du reser runt i världen. Genom distansundervisning kan du följa undervisningen och delta i visuella möten med läraren och andra elever.