Vad kan du göra för att vårda din hud i solen?

Sommaren är här och det är dags att njuta av solen och värmen. Men det är också viktigt att ta hand om din hud i solen för att undvika solskador och för tidigt åldrande. Här är några tips på vad du kan göra för att vårda din hud i solen.

Använd solskyddsfaktor

Att använda solskyddsfaktor är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att skydda din hud. Välj en solskyddsfaktor med hög SPF och applicera den noggrant över hela kroppen. Det är också viktigt att välja en solskyddsfaktor som passar din hudtyp. Om du har torr hud kan du välja en solskyddskräm som innehåller fuktgivande ingredienser, medan om du har fet hud kan du välja en oljefri solskyddskräm. Glöm inte att återapplicera solskyddet efter bad och svettning.

Undvik solen mitt på dagen

Solens strålar är starkast mitt på dagen, så försök att undvika att vara ute under de här timmarna om du kan. Om du måste vara utomhus, se till att du söker skugga och bär skyddande kläder och solglasögon. En bredbrättad hatt kan också skydda ansiktet och hjälpa till att hålla huden sval.

Återfukta din hud

Solen kan torka ut din hud, så det är viktigt att återfukta regelbundet. Använd en fuktgivande lotion eller olja för att hålla din hud mjuk och smidig. Om du har torr hud kan du välja en tung, krämig lotion eller olja, medan om du har fet hud kan du välja en lättare lotion eller olja. Du kan också använda en aloe vera-gelé för att lugna irriterad hud efter en dag i solen.

Undvik solarium

Att använda solarium är inte ett säkert alternativ till att sola utomhus. Det kan faktiskt öka risken för hudcancer och skada din hud. Undvik därför solarium helt och hållet. Om du vill ha en solbränna, använd istället en self-tanner eller bronzer.

Var försiktig med kosmetika

Vissa kosmetika kan göra din hud mer känslig för solens strålar. Var därför försiktig med vad du applicerar på din hud under sommaren och välj produkter med hög SPF. Du kan också välja produkter som innehåller antioxidanter, som kan hjälpa till att skydda huden från skador orsakade av fria radikaler.

Tänk på din kost

Vad du äter kan också påverka din hudhälsa. Försök att äta en hälsosam och varierad kost med mycket frukt och grönsaker, som innehåller antioxidanter och andra näringsämnen som är bra för din hud. Du kan också ta tillskott av vitaminer och mineraler som är viktiga för hudhälsan, som vitamin C, E och zink. Du kan också ta andra former av subvention. Om du vill veta mer, då klicka här.

Genom att ta hand om din hud i solen kan du njuta av sommaren utan att oroa dig för solskador och för tidigt åldrande. Så kom ihåg att använda solskyddsfaktor, undvika solen mitt på dagen, återfukta din hud och undvik solarium och kosmetika som kan skada din hud. Tänk också på din kost och välj en hälsosam livsstil för att främja din hudhälsa. Ha en härlig sommar!